Mercedes C450 AMG

Voor iedereen die de balans zoekt tussen dagelijks comfort en brute specificaties is hier de C450 AMG. Dit is een echte all-rounder. Men beschikt over 362 pk en permanente vierwielaandrijving. Deze combinatie zorgt voor een veilige en stabiele basis. Even een paar auto’s inhalen op weg naar die zakelijke relatie is dus zo gebeurd. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt slechts 4,9 seconden. De meesten zullen dit er niet aan afzien. Zo zal niet iedereen je nakijken als je vertrekt bij de supermarkt, alleen de mensen die weten wat deze Mercedes C450 AMG in petto heeft zullen stiekem even achter zich kijken.

2016-mercedes-benz-c450-amg-4matic-1

Echter wanneer er niemand kijkt en je eventjes jezelf weer jong wilt voelen duw je het gas helemaal in. De 7 traps automaat zal je binnen no time naar 250 km/h katapulteren en tovert direct een dikke smile op je gezicht. Het relatief ingetogen uiterlijk verliest hier zijn anonimiteit wanneer tijdens het overschakelen de plofjes triomfantelijk uit de uitlaat klinken. Iedereen zal eventjes omkijken waar dat geluid nou toch vandaan kwam. Dankzij de 4 Matic ligt de C450 AMG als een blok op de weg maar is hij toch zeer speels. Dit is goed te zien in onderstaand filmpje.

2016-mercedes-benz-c450-amg-4matic-12

Laten we duidelijk zijn, het is bij lange na geen C63 AMG maar dat is ook niet wat je zoekt in deze auto. De C63 AMG onderscheid zich direct door de typische V8 roffel. De V6 Biturbo uit de C450 AMG klinkt gewoon net wat braver.

C450 AMGC450 AMG