Chevrolet Camaro, real American muscle!

De Chevrolet Camaro heeft al een lange bloedlijn, de roots liggen in 1967 en lopen tot 2002. Door tegenvallende verkopen is er een gat gevallen in de productie van de Camaro tot 2010. In 2010 werd de nieuwe Camaro tentoongesteld. In 2016 is de nieuwste Camaro op de markt gekomen.

SS 4

We gaan hier vooral in op de 2010 Camaro. Dit is ook het model dat heeft ingeschreven voor ons Hill-to-hill evenement, de 2010 Camaro SS Transformers Edition. De 2010 Camaro werd gemaakt in 3 versies, namelijk de LS, LT en de SS. De belangrijkste verschillen zitten hem vooral in het motorblok. De LS en LT moesten het doen met een 3.2 V6 met 312 pk terwijl de SS met automaatbak de weg op gestuurd werd met een 6.2 V8 met 400 pk, de handbak 6.2 V8 heeft er maar liefst 426. Dat zijn pas cijfers die beginnen mee te tellen.

Later zijn ook nog de ZL1 supercharged met 580 pk en de Z/28 met 505 pk gemaakt, dit zijn echt de top modellen van de Camaro reeks.

SS

SS 3

Voor zowel de LS, LT en SS was er ook nog het RS package te bestellen, dit bestond uit:

– HID koplampen met ”halo ring”
– Kofferbak spoiler
– 20-inch 5-spaaks velgen
– Unieke RS achterlichten, licht getint
– Meegespoten daklijn, non-RS heeft een zwarte rand
– Verschillende mistlampen
– RS badges: grille aan de bestuurderskant en op de kofferklep aan de passagierskant
– Wanneer het RS package op een SS zit heeft deze rode SS badges i.p.v zilverkleurig/wit

SS 2

Er zijn vele speciale edities gemaakt van alle generaties Camaro’s maar de bekendste zal toch de Bumblebee zijn. Deze is bekend dankzij de Transformers films. De bumblebee (’77 Camaro, later de ’10 Camaro) is vooral herkenbaar aan de gele kleur met de zwarte striping. De 2010 Transformers Edition kun je vooral herkennen aan de Transformers badges. Deze zul je ook tegenkomen op de bij ons ingeschreven Camaro SS Transformers Edition.

Hier is de deelnemende Camaro te bekijken, evenals wat geselecteerde Camaro filmpjes.

Camaro Transformers 1

Foto’s